«تکرارکننده» (repeater) تجهیزی الکترونیکی است که سیگنالی را دریافت کرده و آن را با سطح دامنه بالاتر، انرژی بیشتر و یا به سمت دیگر یک مانع ارسال می‌کند. بدین ترتیب می‌توان سیگنال را بدون کاستی به فواصل دورتری فرستاد.
این وسیله حداکثر فاصله‌ای را که یک کابل شبکه محلی می‌تواند گسترده شود افزایش دهد. استفاده از یک تکرارگر یک شبکه محلی را به دو قسمت تقسیم نمی‌کند و شبکه تقابلی نمی‌سازد. از آنجا که تکرارگرها با سیگنال‌های فیزیکی واقعی سروکار دارند و در جهت تفسیر داده‌ای که انتقال می‌دهند تلاشی نمی‌کنند، این تجهیزات در «لایه فیزیکی» یعنی اولین لایه از «مدل مرجع OSI» عمل می‌کنند.

VOIP(صدا روی پروتکل اینترنت:Voice Over Internet Protocol) یک اصطلاح عمومی برای خانواده‌ای از فناوری‌های انتقال برای تحویل ارتباطات صوتی بر روی شبکه‌های مبتنی بر IP مثل اینترنت و شبکه‌های سوِِِِییچینگ بسته می‌باشد.

VoIP(تلفظ کنید وُِیپ)، تلفن IP، تلفن اینترنتی، تلفن پهن‌باند، صدای پهن‌باند و صدا روی پهن‌باند نیز نامیده می‌شود.

معمولاً از شرکت‌های ارایه‌کنندهٔ سرویس‌های VoIP به‌عنوان تهیه‌کنندگان، و از پروتکل‌های استفاده شده برای حمل علایم صدا روی شبکهٔ IP، به‌عنوان صدا روی IPیا پروتکل‌های VoIP یاد می‌شود. آن‌ها را می‌توان در اصل توسعهٔ تجاری تجربهٔ پروتکل صدای شبکه (۱۹۷۳) که توسط تهیه‌کنندگان نسل قدیمی اینترنت(ARPANET) اختراع شده بود، در نظر گرفت.

برخی از کاهش هزینه‌ها تا حدودی به دلیل استفاده از یک شبکهٔ منفرد برای حمل صدا و اطلاعات است، مخصوصاً در جایی که استفاده‌کنندگان به شبکه‌ای دسترسی دارند که از ظرفیت آن کمتر استفاده شده و می‌تواند VOIP را بدون هیچ هزینهٔ اضافی حمل کند. تماس‌های VoIP به VoIP برخی اوقات مجانی هستند، در حالی که تماس VOIP به شبکه‌های تلفن عمومی(PSTN) ممکن است هزینه‌ای در بر داشته باشد که باید توسط استفاده‌کنندگان VoIP پرداخت شود.

پروتکل‌های صدا روی IP، سیگنال‌های تلفنی را، به‌عنوان شنیداری دیجیتال حمل می‌کنند(که معمولاً با فنون فشرده‌سازی دیتای گفتاری، نرخ دیتای آن کاهش یافته و به‌صورت مجموعه‌ای از جریان دیتا، روی IP ارسال می‌شوند).

دو نوع PSTN روی سرویس‌های VoIP وجود دارد. شماره‌گیری داخلی مستقیم(DID) و شماره‌های دسترسی. شماره‌گیری داخلی مستقیم(DID)، تماس‌گیرنده را به‌صورت مستقیم به استفاده‌کننده از VoIP متصل می‌کند در صورتی که لازمهٔ شماره‌های دسترسی، گرفتن شمارهٔ داخلی استفاده‌کننده از VoIP توسط تماس‌گیرنده‌است.

محتویات [نهفتن]

۱ تاریخچه
۲ کارگزاری(عملیات)
۳ اجرا
۳.۱ پایایی(قابلیت اعتماد)
۴ کیفیت سرویس
۵ مشکل در ارسال دورنویس (Fax)
۶ تماس‌های اورژانسی
۷ یکپارچگی با سامانه تلفن جهانی
۸ نقطهٔ تنهای تماس
۹ تلفن‌های سیار وتجهیزات دستی
۱۰ امنیت
۱۱ کارت‌های تلفن پیش‌پرداخت شده
۱۲ تعیین هویت تماس گیرنده
۱۳ صدا روی پیام فوری(VoIM)
۱۴ اختیار
۱۵ اشخاص حقیقی و شرکت‌های ارتباط از راه دوراستفاده‌کننده
۱۶ استفاده در رادیوی غیر حرفه‌ای
۱۷ ضربه برای تماس
۱۸ مسایل قانونی در کشورهای مختلف
۱۹ تلفن IP در ژاپن
۲۰ شماره تلفن برای تلفن IP در ژاپن
۲۱ جزئیات فنی

رادیو ترانک :

سیستم‌های رادیوترانک مشابه سیستم‌های تلفنی راه دور می‌باشد که مشترکین می‌توانند از یک کانال یا فرکانس بصورت مشترک استفاده نمایند. دراین روش تجیهزات جانبی شامل تکرار کننده‌های رادیوئی، ایستگاههای اصلی و آنتن‌ها بصورت مشترک استفاده می‌شود و هزینه‌های اصلی کاهش می‌یابند. این سیستم‌ها در ابتدای بکارگیری برای ارتباطات سیار استفاده می‌شد ولی باتوجه به باند فرکانسی دردسترس در محدوده UHF, VHF، ۸۰۰MHz و ۹۰۰MHz با شرائطی می‌توان برای مخابرات ثابت هم استفاده نمود.

برای استفاده حداکثر از کانالهای دردسترس، سیستم‌های رادیوترانک دارای سیستم کنترل کانال از نوع میکروپروسسوری بود که وظیفه کنترل کانال را از نظر انتقال و یا در دسترس بودن به عهده دارد که بتوان از طرف تعداد زیادی مصرف‌کننده استفاده شود. برحسب نیاز از کانالهای رادیوترانک دیجیتالی برای ارتباط داده و صحبت می‌توان استفاده نمود. ارسال داده‌های کوتاه مدت در هنگام صحبت کردن که دارای زمان مکث و تأخیر می‌باشند امکانپذیر است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ارتباط ترمینالهای داده سیستم کنترل و نظارت (جمع‌آوری اطلاعات) از طریق سیستم‌های رادیوترانک بسیار با ارزش می‌باشد و به سهولت می‌توان ظرفیتهای موجود را افزایش داد.استاندارد مرتبط با کنترل کانال رادیوترانک سیار خصوصی MPT۱۳۲۷می‌باشد که برای باندها (HF(۱۳۶-۱۷۴ MHz و (UHF(۴۰۳-۴۷۰MHz توصیه شده‌است . مشخصات ای سیستم عبارتند از :

سرعت ارسال داده : کم
خطای بیت : متوسط
هزینه تجهیزات : خیلی کم

فیبر نوری یا تار نوری ( Optical Fiber)‏ رشتهٔ باریک و بلندی از یک مادّهٔ شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می‌تواند نوری را که از یک سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند. فیبر نوری داری پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی می‌باشد، با فیبر نوری می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت انتقال داد.

محتویات

۱ تاریخچهٔ ساخت فیبر نوری
۲ کاربردهای فیبر نوری
۳ فن آوری ساخت فیبرهای نوری
۴ فیبر نوری در ایران
۵ فیبر نوری(لوله نوری) POF ,PCF , QOF در ایران
۶ فیبرهای نوری نسل سوم

دکل‌های مخابراتی دکل‌هایی هستند که برای مقاصد مخابراتی از قبیل نصب دیش‌های ماکروویو، آنتن‌های رادیو، آنتن‌های موبایل، آنتن‌های بیسیم و… استفاده می‌شود.

محتویات

۱ انواع دکل‌های مخابراتی
۱.۱ دکل‌های خودایستا
۱.۱.۱ دکل‌های خودایستا چهارپایه
۱.۱.۲ دکل‌های خودایستا سه پایه
۱.۲ دکل‌های مهاری
۱.۳ دکل‌های تک‌پایه
۱.۴ دکل‌های بازتابی
۲ طراحی دکل
۳ ساخت دکل
۴ پی
۵ سیستم روشنائی
۵.۱ مشخصات فنی اجزاء کلی سیستم چراغ دکل
۶ سیستم برقگیر